2022 LGS Türkiye Birincisi

Tebrikler!  Semih Ağdemir

Öğrencimiz Semih Ağdemir, Liselere Geçiş Sınavı'ndan (LGS) tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi oldu.

Ağdemir, birinci olmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, Kanguru Okulları'nın matematik olimpiyat takımı öğrencisi olduğunu ve okulda verimli etüt saatleri ve soru çözümleriyle eksikliklerini zamanında tamamlayarak dönemi geçirdiğini söyledi. Ağdemir, öğretmenlerinin desteğiyle düzenli, disiplinli ve yoğun çalışmaların sonucu başardığını ifade ederek, "5. sınıftan itibaren Kanguru Okulları'nın matematik olimpiyat takımı öğrencisi olarak ortaokulu tamamladım. Yoğun matematik çalışmaları, çalışma yaşamıma da düzen ve disiplin getirdi. 8. sınıfta başladığımda matematikle ilgili eksiğim yoktu ancak öğretmenlerimin desteğiyle yeni nesil sorulara odaklandım ve soru çözüm pratiğimi geliştirdim. Okulda yapılan verimli etüt saatleri, soru çözümleri ve öğretmenlerimin hazırladığı çalışma programı ile eksikliklerimi zamanında giderdim. Tüm branş öğretmenlerime istediğim zaman ulaşabilmem en büyük avantajımdı. 2022 LGS sınavında 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldum. Çok yoğun bir sınav senesi geride kaldı. Emek verdik ve yorulduk, ama okulum, rehber öğretmenim ve diğer öğretmenlerim bizi bu süreçte yardımcı oldular." dedi.

“Önemli olan düzenli ve disiplinli çalışmayı bir sene boyunca devam ettirmek”

LGS sınavının zor bir sınav olmadığını ve sınava hazırlanan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Ağdemir, “ En büyük hedefim Fen Lisesi. Eğer olmazsa Kanguru Fen Lisesinde eğitimime devam etmek istiyorum. Öncelikle onlara bu süreçte doğru yolu gösterecek bir ekiple bu yolu yürümeleri çok önemli. Bol kitap okumaları ve çok iyi paragraf çözmeleri onları öne geçirecektir. Önemli olan düzenli ve disiplinli çalışmayı bir sene boyunca devam ettirmek. LGS sınavı kesinlikle çok zor bir sınav değil, sadece doğru strateji belirlenmeli, hedef koyulmalı ve bu hedef doğrultusunda verimli çalışılmalı. Tüm bunlar yapılırsa LGS sınavında rahatlıkla başarı elde edilebilir” diye konuştu.