Değerler Eğitimi

Okullarda verilen eğitimin temel amacı; sadece akademik başarıya yönelik kazanımlar elde edilmesi değil, bunun yanı sıra zihnini ve düşünme kabiliyetini, duygu ve irade yönünü akıl ve vicdan çerçevesinde kullanabilen ; ruhunu milli ve manevi değerlerle donatmış; sorumluluk duygusu yüksek, erdemli ve hakkaniyetli nesiller yetiştirmektir. Ahlaki seciyeleri yüksek bir toplum, geleceğini imar edebildiği gibi dünya toplumlarına, kendi kültürel bilinciyle, mihmandarlık edebilecektir. Bu bilinçle hareket eden  Kanguru Okullarında değerler eğitimi, bir kurum kültürü haline gelmiştir. Değerler eğitimi, okul öncesinden lise kademesine kadar bir ders olarak verildiği gibi eğitim ve öğretimin her alanına, gerek okul içerisinde gerekse dışarıda sosyal sorumluluk projeleri ile, sistematik olarak yerleştirilmiştir.