• icon444 2014
  • iconbilgi@kanguruokullari.k12.tr
  • iconBostanbaşı Mah Turgut Özal Bulvarı No: 98 Yeşilyurt - Malatya
Özel okul teşvik nedir? Nasıl başvurulur?

Özel okul teşvik nedir? Nasıl başvurulur?

Özel okul teşvik nedir? Nasıl başvurulur? Kısaca anlatalım.



29 Kasım’da Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun sosyal medya paylaşımı şu şekildeydi;  

‘’ 27. Meslek Komitesi Meclis Üyelerimiz Enver Aydın Acar, Cumaali Kaynar ve Serdar Pektaş ile komite üyelerimizin talebi üzerine 17 Kasım 2023 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’na yazdığımız talep yazımızda da yer alan öğrenci başı Özel okul teşvik talebimiz olumlu sonuçlandı.  

Milli Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılında Malatya, Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş İlleri ile Gaziantep İlinin İslahiye ve Nurdağı İlçelerindeki özel okullarda öğrenim gören/görecek öğrenciler için eğitim ve öğretim Özel okul teşvik ücreti verilmesine ilişkin tebliğ Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.  
  
Üyelerimiz ve şehrimiz adına dile getirdiğimiz bir talebimizin daha olumlu karşılık bulması memnuniyet verici.  
  
Kararın alınmasında başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Milli Eğitim ile Hazine ve Maliye Bakanlarımıza üyelerimiz ve deprem illerinde yaşayan vatandaşlarımız adına teşekkürlerimi sunuyorum.’’ dedi.  

  

Buna göre Özel okul teşvik programı nedir? Nasıl başvurulur? Kısaca cevaplayalım.  

Özel okul teşvik programı, devletin özel okul öğrencilerini maddi yönden rahatlatmak için sunduğu maddi destek paketidir.  

  

Çocuğunu özel okulda okutmak isteyen velilere devlet 18 bin tl özel okul teşvik ücretini aileye verir. Bu şekilde Özel okul teşvik nedir? Sorusunu yanıtlamış olduk.  

  

Özel okul teşvik'e nasıl başvurulur?  

  

Halihazırda özel okula giden bir çocuğunuz varsa, okulunuzdan randevu alarak bu parayı gidip elden alma imkanınız bulunuyor.