OKÇULUK KULÜBÜ

Dünya’ya okçuluğu öğreten Osmanlı’lar olmuştur.  Osmanlılar zamanında okçuluk büyük bir önem kazanmış, okçuların yetişmesi ve eğitimi konusu devlet seviyesinde ele alınmıştır.

Okçuluk günümüzde son derece modern malzemelerle ve kurallar çerçevesinde yapılmaktadır. Okçuluk ilk kez 1904 Yaz Olimpiyatları’nda olimpik programa alınmış,

1972’den beri aralıksız olarak programlarda yer almaktadır.

Spor sevgisini spor bilincini ve spor yapma alışkanlığı kazandırır.

Ok atmanın en çekici ve güzel tarafı uzaktaki bir cismi vurmanın hazzıdır. Ok atan kişi bedenini ve ruhunu eğitip; kendisini maksimum düzeyde kullanmasını öğrenir.

Kişiye özgüven, disiplin, koordinasyon, heyecan sağlarken ayrıca sosyal bir ortam kazandırır.

Dikkatin bir yöne odaklanmasını sağlar ve uzun süreli konsantrasyon kazandırır.

Sabretmeyi, mücadeleyi, pes etmeme yetisini kişiye kakazandırır.

Kişinin zihinsel düşüncesiyle fiziki hareketlerini olumlu yönde geliştirebileceğini öğretir.

Sürekli dik vaziyette ok atıldığı için, vücudun doğal postürünün kazanılmasını sağlar.

Okçuluk sporu yapan zihinsel ve fiziksel olarak dengeli bir duruş sahibi olur.

Vücuda uzun süreli dayanıklılık kazandırır.

Aynı anda birçok hareketi kontrol altında çalıştırabilmeyi ve beyni daha fazla çalıştırıp sürekli zinde tutmayı sağlar.

Hafıza, algılama, hissedebilme, hareketlerimizi kontrol altında yapabilme gibi birçok özelliğimizi geliştirir.

Kuvvete karşı vücudun dengeli ve koordineli kullanmayı öğretir.